Nytt innen lån. Gjeldsregister

Nå, p.g.a. høy lån blant nordmenn og mange som ikke betaler i tide, med konsekvenser som fattigdom, dårlig råd, problemer i familien, har nå myndighetene ordnet det som heter "Gjeldsregister". Dette for å øke innpass til banker som gir ut lån om hver enkelts forbruk, hvor mye enkelte skylder, hva som betales inn osv. På denne måten kan bankene ta et bedre valg på hvorvidt de vil gi ut lån eller ikke. Hva betyr dette egentlig?

Dette er som sagt for å dempe ned låneforbruket blant nordmenn og vil resultere til at bankene ser mer av individers gjeld enn før. Før kunne man ha lån på f.eks 200.000 kr men der søkeren skrev f.eks 50.000kr og dermed hadde mere sjanser for å få til et lån. Nå vil dette bli annerledes og da bankene ser nøyaktig hvem og hvor mye du skylder til, vil dette senke antall lån i fremtiden og gjøre det vanskeligere for nordmenn å ta opp lån.

Dette er gode nyheter for mange som f.eks sliter med spillegalskap, rusmisbruk men dårlige nyheter for de "flinke lånesøkere", som låner når det må og trengs, f.eks når de har dårlig råd eller trenger penger virkelig mye og samtidig har en plan på nedbetaling. Men sånn generelt sett er dette alikevel gode nyheter da nordmenn ikke er kjent for å være de flinkeste til å bruke penger, se nevnt ovenfor spilleavhengighet og alkohol misbruk. Gjeldsregister har nettsted og du kan finne de her. Du kan logge deg inn med vanlig bank ID og fødselsnummer og der får du oversikt over alle lånene du har og hvor mye du skylder. Dette kommer nok også til å hjelpe en del på skatten, da det før har vær tveldig uoversiktelig i skattetaten på lån og gjeld. Med gjeldsregisteret vil skattetaten enklere få oversikt også og dermed vil skattepengene også øke for de som har en del lån.

Bankene ser det samme du ser når du logger deg inn.

Axo Finans
Besøke
Opptil 500.000
Lån med et enkelt skjema til 10 banker og få svar raskere og enklere!
Loan Butler
Besøke
Få tilbud fra 17 banker med en lånesøknad! Standardeksempel: * Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-.
Superfinans
Besøke
Lån opptil 400.000 Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, Kost 24093,-, tot.kost 89.093,- Laveste nominelle rente 6,49 %. Høyeste rente 26,9 %.


Hvordan fylle opplysningene.

Her har vi skrevet noen tips om hvordan fylle opplysninger hos lånefirmaer, dette kan..

Klikk her for å lese artikkelen

 

Vet du hvor mye du kan låne?

Du kan finne ut hvor mye du kan låne hos banker, det finnes forskjellige metoder for dette men det tryggeste svaret får du..

Klikk her for å lese artikkelen

     

Info om hvordan man søker lån.

Er dette første gang du låner penger? Å låne er ikke så vanskelig, det du først gjør er..

Klikk her for å lese artikkelen

 

Råd og tips om ulike lån

Renter er ofte høyere i et forbrukslån fordi bankene ikke har sikkerhet i hus eller bil og kan dermed ikke ta pant i dette..

Klikk her for å lese artikkelen

     

Når lån blir for dyre..

Har du kontaktet din lokale bank eller noen i din by/bygd? Dette kan ofte være en..

Klikk her for å lese artikkelen

 

Når å få lån er vanskelig..

Noen gode råd om å få lån uten for store problemer. Om du bor hjemme hos dine foreldre så er dette et pluss, for det betyr..

Klikk her for å lese artikkelen