Råd og tips

Det er mange muligheter innen lån. Maket har eksplodert siste 10 år, som både er gode og dårlige nyheter. Det er blitt for enkelt å ta opp lån og myndigheten har gjort noe med dette nå, samtidig har det blitt bedre for kundene da konkurransen gir bedre vilkår og muligheter til bedre lån.

Forbrukslaan er veldig populært, men rentene er ofte høye. Kredittkort kan være greit for småsummer, men om du vil ha et stort lån kan forbrukslån være et bedre alternativ.

 

Det anbefales å sjekke dette godt på nett før du tar opp lån, da ulike banker har ulike vilkår, som betyr at noen gir gode tilbud mens andre dårlige. Om smålån

Smålån betyr at du kan få et mindre beløp, på ca. 1000kr til 5000kr. Rentene er mer høye der enn for høyere lån og du kan ende opp med å betale 1500kr ca. i renter og avgift for et 5000kr lån. I forhold til forbrukslån er disse lån mye dyrere, men mange velger alikevel slike løsninger.

Er man blakk plutselig og trenger litt cash kan dette være en bra løsning for mange. Skal man ut på byen, har en regning man må betale, om man trenger mat kan smålån fungere veldig greit. Men om man ser for seg at man skal ta opp flere smålån i fremtiden kan det være lurere å vente litt og ordne seg et stort forbrukslån. Mange av de småånene kan man ordne via SMS via mobil, og man blir godkjent raskere, innen minutter. Pengen vil være på kontoen innen en dag og man får ca. 30 dager på å tilbakebetale lånene. Expresskreditt og folkia er f.eks firmaer som tilbyr slike smålån. Hos Folkia kan du få op til 20.000kr og vil ende opp med å betale ca. 3000kr for dette.

Det aller beste er å ikke ta opp lån, for å klare det må du være flink med økonomien. Bruke det du trenger til det du trenger og ha en huskelapp hver måned på hvor mye du har av penger så du har litt peil når du handler. Dette kan hjelpe deg med å bruke mindre. Husk at det viktigste av alt er mat og hus(leie), det andre er bare bonus om du har penger til det. Du kan selge ting du har på loftet, leie ut om du har flere rom og gjøre slike ting som kan bidra med inntekt istedenfor å ta opp lån. Husk også at du har regninger som dukker opp iblant som mobil, telefon, internett og husregninger som også strøm. Det kan være greit å lage en måneds analyse på dette, hvor mye du bruker i året og per måned, så du vet hvor mye du kan bruke.

Hos oss finner du liste over firmaer som tilbyr både smålån og større.

Vi har listet hva vi mener er de beste nedenfor.

Axo Finans
Besøke
Opptil 500.000
Lån med et enkelt skjema til 10 banker og få svar raskere og enklere!
Loan Butler
Besøke
Få tilbud fra 17 banker med en lånesøknad! Standardeksempel: * Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-.
Superfinans
Besøke
Lån opptil 400.000 Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, Kost 24093,-, tot.kost 89.093,- Laveste nominelle rente 6,49 %. Høyeste rente 26,9 %.


Hvordan fylle opplysningene.

Her har vi skrevet noen tips om hvordan fylle opplysninger hos lånefirmaer, dette kan..

Klikk her for å lese artikkelen

 

Vet du hvor mye du kan låne?

Du kan finne ut hvor mye du kan låne hos banker, det finnes forskjellige metoder for dette men det tryggeste svaret får du..

Klikk her for å lese artikkelen

     

Info om hvordan man søker lån.

Er dette første gang du låner penger? Å låne er ikke så vanskelig, det du først gjør er..

Klikk her for å lese artikkelen

 

Råd og tips om ulike lån

Renter er ofte høyere i et forbrukslån fordi bankene ikke har sikkerhet i hus eller bil og kan dermed ikke ta pant i dette..

Klikk her for å lese artikkelen

     

Når lån blir for dyre..

Har du kontaktet din lokale bank eller noen i din by/bygd? Dette kan ofte være en..

Klikk her for å lese artikkelen

 

Når å få lån er vanskelig..

Noen gode råd om å få lån uten for store problemer. Om du bor hjemme hos dine foreldre så er dette et pluss, for det betyr..

Klikk her for å lese artikkelen